Coacher

COACHER

THERESE ELGQUIST

Therese Elgquist är matkreatören, kokboksförfattaren, konceptkreatören och tv-kocken bakom varumärket Plant based by Thess. Therese lagar mat av godsaker från växtriket, som är fylld av färger, smaker och texturer – och fri från pekpinnar. Enkelt, gott - och något för alla! Via sociala medier, tv,poddar, föreläsningar, workshops och tryckt media delar Therese med sig av allt från recept, bilder och tips till äventyr, drömmar och platser att besöka runt om i Sverige och utomlands. Våren 2021 hade hennes första egna tv-serie VÄXTBASERAT MED THESS premiär på tv-kanalen Godare. Hon skrivit de populära kokböckerna The new green salad, The new green protein som översatts till en rad språk. Våren 2020 kom den tredje boken VÄXTBASERAT ut, en bok som släpps på engelska i USA tillsammans med New York-förlaget Skyhorse Publishing hösten 2021. Hon har även receptutvecklat två av de populära Food Pharmacy-böckerna.

ZEINAB AMIN

Zeinab is a big food lover who loves to cook everything from easy dishes
to dishes you’ve never heard about. Together with her followers she wants to know more about cooking
from the whole world. She was one of the finalist at Matbloggspriset 2020 at the category ”Folkets val”.

KATARINA KLING

Katarina som driver mat och bakbloggen KlingsKitchen inspirerar till matlagning, bakning, desserter och en hel del läskande drinkar. Recepten är enkla och innehåller inga konstiga ingredienser. Hon fotar allt själv lägger mycket tid på sina bilder. Katarina har skrivit boken ”Soppa, bröd, röror och andra smårätter”.

JENNY FINN

Jenny är en passionerad hemmakock som bloggar hos Allt Om Mat och gillar att inspirera till både vardag och fest. Planera mat, laga mat, bjuda på middag och att få duka upp ett fint bord är det bästa hon vet. Är galen i porslin, bra köksredskap och fina inredningsdetaljer. Hon gillar all möjlig variation i köket, från enklaste snabbaste vardagsrätten och bakverket till mer avancerad matlagning eller tårtor som kräver timmar i köket. Ett och annat drinktips tycker hon också är trevligt att bjuda på. 

MAYKA GULO

Mayka är en Assyr/Syriansk hemmakock som brinner för mat och kultur. Vid 15 års ålder köpte hon sin allra första kokbok med sina intjänade pengar hon fått från ett sommarjobb. Hon  älskade att titta i boken och blev alltid inspirerad att laga något därifrån. Här startade hennes passion men det var inte förens i vuxen ålder då hon fick barn som hon började experimentera sig fram i köket och var nyfiken på nya härliga smaker och hon ville lära sig hennes egna matkultur för att sedan kunna föra vidare den till sina egna barn. Hennes recept är enkla att följa och lägger upp bilder och videos steg för steg på allt hon gör. På hennes Instagram hittar du hennes recept och en hel del från Maykas vardag i story.

MEDINA SEHIC

Medinasehiic drivs av Medina och inriktas på god och enkel mat och bak, mycket från Balkan, recept som är enkla att följa men blir otroligt goda i slutändan. Hos Cookaholic kan man lära sig att mat inte behöver vara komplicerat och att slutresultatet kan bli otroligt gott! 

MARCUS JERNMARK

Marcus Jernmark är ansedd att tillhöra absoluta toppen av gastronomi och älskar att arbeta med varumärken som speglar hans profession. Under sina år som kock så har han varit med och skapat över 10 Michelin stjärnor i världen. I allt från New York till Stockholm och Singapore och detta har givit Marcus en bred och internationellt följe på sina plattformar men inte minst i norden där han har varit bosatt de senaste 6 åren. I dag bor Marcus i Los Angeles med sin fru och dotter för att lägga grunden för sin nästa dröm.

ANDREAS MALMBERG

I snart 25 år har Andreas arbetat med mat, som kökschef, kock, diskare, produktutvecklare och till och med styckare. Från fine dining och avsmakningsmenyer till BBQ. Hans passion är och förblir mat med fokus på säsong och hållbarhet. För övrigt anser han att folk i allmänhet kryddar för lite och är rädda för smaker.

ANNA WINÉR

Anna Winér heter jag och hör hemma i Skåne, men har även bott i Stockholm en längre tid där mitt intresse för bakning verkligen fick en skjuts. Mitt motto är att du, oavsett om du är vegan, har diabetes, är glutenintolerant eller har någon annan allergi, alltid ska känna att det finns något enkelt och gott även för dig att baka och fika. Du ska inte behöva känna dig till besvär bara för att du är allergisk. Inte anses tråkig bara för att du äter sockerfritt. Och, inte bli utesluten från festligheter bara för att du behöver specialkost. Jag brinner för att alla ska kunna känna gemenskap kring fika oavsett kost eller allergi. Mitt bakade startade via mitt instagramkonto där jag delar med mig av mina allergianpassade och kreativa bakverk. Jag vill visa via mina recept att det både är enkelt och gott att kunna baka ”till alla”.

ALMA

Alma är en matkreatör som bjuder på läckra tilltugg, enkla recept och snacks. Det ska vara roligt i köket, gå snabbt att laga och passa hela familjen. Hos Alma hittar du enkla och festliga rätter.

JENNY ANDRÉN

Jenny är en livsnjutare och att duka upp det lilla extra är hennes guldkant. På hennes Instagram låter hon hennes kärlek till snittar och plockisar blomma ut. Det började med att vänner ville ha tips och recept så då skapade hon sin snittbank där hon kan dela sin passion vidare till fler. Att få inspirera är vad hon brinner för och få fler att inse att det behöver inte vara krångligt. Man behöver inte 10 ingredienser för att få en snitt att kännas lyxig och det behöver inte ta timmar i köket.

LARI SALMINEN

Lari driver sidan LCHF-arkivet och bor i Matfors med sin fru och två söner, samt hund och katter. Ända sedan barnsben drömde han om att stå i ett kök och laga mat. Hans styvfar drev ett värdshus i Yngsjö där han växte upp och blev en del av köksinredningen i köket. Det var i det köket som han bestämde mig för att bli kock. Den karriären tog slut efter tio år och han skolade om sig till brandman. En tuff cancerdiagnos gjorde dock att han fick lägga brandhjälmen på hyllan och nu så jobbar han med IT-frågor. Matintresset har hela tiden funnits kvar och idén och tanken med LCHF-arkivet fick han när han själv började intressera sig för LCHF på grund av magproblem. Efter mycket sökande efter en lösning på sina magbekymmer landade han i att en kolhydratsfattig kost var det magen mådde bäst av. LCHF-arkivet blev en plats för honom att dela med sig av egna recept men även en plats för andra som hittar på recept att kunna dela med sig av sina kreationer. Tillsammans med sina medlemmar har han skapat ett receptarkiv med över 1000 goda och nyttiga recept.

VICTORIA WILLÉN

Att lyxa till vardagen är viktigt för mig och med enkla medel kan vardagen bli en fest. Sedan år 2010 har jag drivit bloggen Victorias Provkök där jag delar med mig av recept på allt från läckra bakverk, goda bröd, desserter, enkla luncher, lyxiga middagar och allt annat gott! Bakning och matlagning har varit ett stort intresse så länge jag kan minnas. Jag är så glad att jag får inspirera så många och visa hur enkelt det kan vara att både baka och laga mat.

SIMONA MUNTEAN

"En sockerkaka behöver aldrig se tråkig ut", det är Simonas bakfilosofi. Du hittar allt från de enklaste småkakorna till cheesecake och tårtor med fokus på både smaker och utseende, Genom att följa stegen i recepten, lägga till en droppe känsla och en sked passion kommer resultatet bli mirakulöst. Vi äter trots allt först och främst med ögonen. Simonas första bakbok "Simonas Söta" innehåller både gamla klassiker och nya spännande kombinationer. I boken visar hon hur du med enkla knep kan göra bakverk att se ut som konstverk. Här behöver du inga förkunskaper eller speciella bakredskap- det räcker med en rejäl dos bakglädje och lite fantasi. Välkommen till Simonas söta värld. Det är bara att stiga på!

ANNA-MARIA
BLOMQVIST

Anna-Maria vill uppmuntra föräldrar och barn att tillsammans stå i köket. Hur kladdigt det än blir så ska det vara roligt. Att tillsammans äta de vi tillsammans har tilllagat är fantastisk mysigt. Köket är en plats för alla. Alla kan baka och laga mat!

YVONNE LANDIN

Yvonne Landin bor i jämtland sedan 10 år tillbaka och driver bloggen bakalite. Här får du ta del av enkla och goda recept, främst bakverk, men ibland maträtter och tillbehör. ”Kaffe med dopp” har präglat hennes uppväxt och gjort henne till en fikaentusiast. Det finns alltid en anledning att fika – enkelt, gott och (oftast) utan krusiduller. Här involveras hela familjen i bakningen. Yvonne tar fram recept och bakar, hennes man Sebastian fotograferar och deras fyra barn (7-19 år) är ärliga provsmakare. Förhoppningsvis inspireras du av Yvonnes recept och får lust att baka lite!

MARIA CULHA

Maria driver bloggen CakeByMary. Här hittar du alla typer av bakverk - allt från klassiska (gärna med en twist) till det senaste inom bakvärlden. Hon försöker ha variation på recepten, både när det gäller innehåll och svårighetsgrad så att det ska finnas fika som passar alla. Är barnsligt förtjust i kreativa bakverk, så du hittar även mycket du kan baka med barn. Då hon älskar brunch, afternoon tea och festliga tillställningar, så dyker det ibland även upp enklare matrecept, tilltugg och drinkar. Hon hoppas på att inspirera med sina recept och bilder och väcka liv i baklusten.

MARYAM MADARESI

Maryam är en matbloggare, receptkreatör och kokboks författare som driver kontot maryresi på fritiden och presenterar det persiska köket. Hon tar dig in i ett kök med fantastiska kryddor, smaksättningar och inspirerande och spännande recept. Man får upptäcka smakkombinationer som man inte visste fanns, lär dig att blanda ingredienser som du inte trodde kunde kombineras och lära dig att bjuda till ett vackert bord. Alla sinnen får sitt, både synen, smaken och doften. En resa med Maryam till Persien via maten är en upplevelse som du inte vill missa.