HÅLLBARHETSDAGEN 2023

Hållbarhetsdagen 2023

Tisdag 21 november i Göteborg


Svenska Kockpriset i Gastronomisk Hållbarhet

Dagen börjar med forskningsseminarier med fokus på hållbar mat och vår framtid. ​Dagen fortsätter med en spännande paneldebatt inom ämnet hållbarhet.​ Dagen avslutas med en prisutdelning för ”Influencer i hållbar mat 2023” samt ”Svenska kockpriset i gastronomisk hållbarhet 2023”.


Mat och Framtid

Vägg i vägg kommer vi ha en härlig mässa med utställare. Där får du möjlighet att träffa rätt personer inom hotell och restaurangbranschen och testa utställarnas produkter. Intresserade av att ställa ut? Klicka här.

Vilka kommer att bjudas in?​


  • 300 journalister
  • 500 influencers
  • 1.500 restauranger och hotell, befintliga kunder hos Svenska Krögare
  • 1.000 potentiella hotell och restauranger​
  • Företag inom dagligvaruhandeln
  • Forskare inom mat och hållbarhet

Svenska Kockpriset i Gastronomisk Hållbarhet 2023


Syftet med priset är att uppmärksamma vikten av hållbar utveckling och forskning inom restaurangnäringen genom att utse och hylla den kock som bäst praktiserar detta i sin yrkesutövning. Priset sätter fokus på hur avgörande för framtiden hållbar utveckling är, ur såväl nationellt som globalt perspektiv.  Målsättningen är också att på bred front öka nyfikenheten och intresset för denna kärnfråga, och för att poängtera hur viktig måltiden är i socialt hänseende samt för vår lokala och internationella besöksnäring.​


Initiativtagare till priset är Taste by Globe. Ett nätverk för kockar, bagare, baristor, konditorer och matentusiaster i allmänhet. Ett gyllene tillfälle att entusiasmera och kompetensutveckla såväl personal som kunder samt deltagande på hållbarhetsdagen innan prisutdelningen.


Vinnare av priset 2022 var Filip Gemzell.

_MG_0177
_M5A3260
_M5A3286
_M5A3295-Redigera

Vilka är kriterierna vid val av vinnare?


En professionell kock som visat utmärkta gastronomiska resultat på privat eller offentlig restaurangverksamhet. Pristagaren skall arbeta med ett tydligt hållbarhetsperspektiv ur ett ekologiskt, socialt samt ekonomiskt hänseende.​ Har i sin matlagning tagit del av vetenskapliga fakta gällande hållbarhet. Inspirerar gäster och kollegor med sin handling i hållbarhet, smakupplevelse och värdskap. ​Minskar användning av platser samt arbetar med hållbara leverantörval.​ Minskar svinn på råvaror och i serverad mat. Priset går till enskild kock som är anställd, ägare eller frilans.

Nominering till Årets Influencer i Hållbar Mat 2023


Utöver prisutdelning för Svenska kockpriset så utses även Årets Influencer i hållbar mat, där våra ambassadörer kommer in i bilden. Det är våra ambassadörer som får äran att nominera en influencer som dem inspireras av inom hållbarhet. Dem som får flest nomineringar läggs ut på Taste by Globes Instagram och följarna röstar genom att gilla bilden med deras favoritinfluencer.


Instagramkontot som fick flest röster och vann priset 2022 var foodgeekz.se som drivs av systrarna Evelina och Emmy.

_M5A3225
_M5A3219
_M5A3223
_M5A3224

Vill du ställa ut under Hållbarhetsdagen Mat och Framtid 2023?


Våra utställningsplatser för eventet är nu bokningsbara. Du väljer först vilket paket som passar er bäst, genom att klicka på de olika paketen nedan. Välj mellan:

Tveka inte på att höra av dig om du har frågor, hoppas vi ses!

KONTAKTPERSONER

LINA

Projektledare

Hållbarhetsdagen

PETER

Säljare

Hållbarhetsdagen

BJÖRN

Konsult

Hållbarhetsdagen

MARIE

Eventkoordinator

Hållbarhetsdagen